Strony

Strony

19 czerwca, 2016

Włoska pasta z ciecierzycy i pomidorów


Ciecierzyca właściwie zawsze jest w mojej kuchni. Jak nie robię akurat kotletów, "jajecznicy", hummusu to cieciorka ląduje w lunchu do pracy. Dziś moja jedna z ulubionych past na bazie mojego ulubionego strączka i jeszcze pysznych pomidorów suszonych, o których w przypadku tej pasty nie możecie zapomnieć.


Włoska pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów
240 g ugotowanej ciecierzycy
ok. 8-10 pomidorów suszonych
ząbek czosnku
3/4 łyżki soku z cytryny
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka płatków drożdżowych
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
duży listek oregano
odrobina świeżej kolendry (opcjonalnie)
1/4 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
pieprz ziołowy
Ugotowaną ciecierzycę miksuję z pozostałymi składnikami.

4 komentarze:

  1. ojej świetnie to wygląda :)


    little-jay999.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  2. Używasz przefiltrowanej wody do gotowania? Mam filtr molekularny z naturalną mineralizacją i przyznam smak zup zdecydowanie się poprawił.

    OdpowiedzUsuń