Młoda kapusta w ulubionej wersji

Dzisiaj pokażę Wam jeszcze jeden prosty obiad, który jest dla mnie symbolem lata. Kojarzy mi się z działką, zrywaniem malin, śmiechem, doglądaniem jarmużu, z posiłkami jedzonymi na świeżym powietrzu i ze wzrokiem utkwionym w zieleni.


Pomidorowa młoda kapusta
młoda kapusta
2 papryki
2 marchewki
pęczek koperku
70g koncentratu pomidorowego
♥ bulion warzywny
sól i pieprz
Kapustę, paprykę i marchewkę drobno kroję. Warzywa wrzucam do bulionu (w minimalnej ilości bulionu tak, by przykryć kapustę) i gotuję na małym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy i pokrojony koperek. Doprawiam solą i pieprzem.

Udostępnij ten post

5 komentarzy :

  1. bardzo fajny pomysł, jeszcze tak nie próbowałam, dlatego czym prędzej zabiorę się za ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Akurat miałem dzisiaj kapustę do obiadu ;D Taka pyszna, że dziadkom rozkradłem pół wielkiego gara...

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiej kapusty jeszcze nie próbowałam, wygląda kusząco, zapisuję do zrobienia :) !

    OdpowiedzUsuń

Zielone Love © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka