Uzależniająca pasta z awokado!


Do awokado miałam wiele podejść. Na początku nie potrafiłam wyczuć kiedy jest dojrzałe, a nie przejrzałe. Dopiero moje nastawienie zmieniło się kiedy zrobiłam na święta "jajka" faszerowane. Teraz znam wiele sposobów na awokado. Dzisiejszy sposób jest moim nr 1. Bardzo prosta pasta, która uzależnia i chce się ją jeść codziennie. Dodatek płatków drożdżowych i curry jest niezbędny, niesamowicie podkręca smak.

Uzależniająca pasta z awokado
♥ dojrzałe awokado
łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki curry
2 łyżeczki płatków drożdżowych
1/4 łyżeczki czarnej soli
odrobina czosnku granulowanego lub 1/2 ząbka czosnku
odrobina pieprzu
 Awokado rozdrabniam widelcem. Dodaję pozostałe składniki i mieszam. Kanapkę z pastą z awokado najczęściej posypuję szczypiorkiem i czarnuszką, ale nie jest to konieczne.

Udostępnij ten post

6 komentarzy :

  1. Uwielbiam awokado pod każdą postacią, ostatnio najczęściej wyjadam łyżką wprost ze skórki ;) Taką pastę muszę koniecznie wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak, też jestem uzależnione i właśnie z curry. Płatków drożdżowych nadal jakoś nie udało i się zorganizować, ale wiem, że w końcu muszę je kupić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda i pewnie tak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Awokado z czarną solą wielbię na grzankach. Ciekawe jak z tymi płatkami i curry... :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Avocado jakoś ciężko mi wprowadzić na stałe do mojej kuchni, ale wypróbuję połączyć je z curry, które wielbię i może to mi pomoże ;)!

    OdpowiedzUsuń

Zielone Love © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka