PRZEPISY

WYTRAWNE
Aromatyczny krem z soczewicy
Bezglutenowe naleśniki ruskie (na bazie okary)
Bigos 
Boczniaki à la śledzie w sosie tatarskim
Bruschetta z pomidorem i oliwkami
Buraczane burgery
Burgery z fasoli i ciecierzycy
Burgery z jarmużu i czerwonej fasoli
Chipsy z jarmużu
Chłodnik litewski
Dietetyczny (wegański) majonez 
Faszerowana papryka z kaszą jaglaną i soczewicą
Hummus z zielonym akcentem
Jajecznica z ciecierzycy
(Wegańskie) Jajka faszerowane
(Wegańskie) Jajka faszerowane
Kisiel z siemienia lnianego
Klopsiki soja-soczewica-marchewka
Kotlety "rybne"
Kotlety sojowe po grecku 
Kotlety z batatów i zieleniny (pieczone) 
Kotlety z bobu i kaszy jaglanej
Kotlety z jaglanki i soczewicy 
Kotlety z kalafiora bezglutenowe
Krem z kalarepy i pora
Kurki z jarmużem w "śmietanowym" sosie
Makaron z groszkowym pesto
Makaron z sosem pomidorowym
Mini kotleciki z granulatu sojowego
Młoda kapusta w pomidorowej wersji
Młoda kapusta z musztardowym dressingiem 
Paluszki z tofu 
Pasta oliwkowa z bobu i tofu 
Pasta o smaku wędzonej makreli
Pasta prawie jajeczna
Pasta toskańska z soczewicy
Pasta z awokado 
Pasta z surowej papryki i awokado
Pesto brokułowe
Pieczone aromatyczne ziemniaki 
Sałatka na słoneczny dzień
Serowa zapiekanka z brokułami i pomidorami suszonymi
Sos pomidorowo-paprykowy
Sos z awokado do makaronu
Tatar z czarnej rzepy
Tęczowy pasztet
Tofu po grecku
Tofu z warzywami po chińsku
Tofucznica ze szpinakiem i awokado
Twarożek z tofu na bogato
Warzywne galaretki z tofu wędzonym
Gulasz "mięsny"

ŚWIĘTA
Wegańska Wigilia
Wegańskie Boże Narodzenie
Wegańska Wielkanoc 
Wegańska Wielkanoc II
Wegańska Wielkanoc 2015

 SŁODKIE
Bananowy "sernik" na zimno
Bezglutenowe muffiny marchewkowe 
Bezglutenowy tort z "bitą śmietaną" i wisienkami 
Blok czekoladowy à la salceson 
Ciasteczka cukrowe
Ciasteczka owsiane
Ciastka owsiane z cukinią
Ciasto ananasowo-kokosowe
Ciasto Kokoloco bez pieczenia 
Cupcakes z musem czekoladowym z tofu
Czekoladowe ciasto z czereśniami
Deser z tapioki bez cukru
Dyniowe brownie
Dyniowe ciastka z ciecierzycy
Gryczanka (alternatywa dla owsianki)
Kasza jaglana z owocami 
Kruche ciasteczka migdałowe
Muffinki bananowo-jabłkowe
Muffinki z malinami
Muffiny z komosą ryżową (lub k. jaglaną)
Muffiny z truskawkami i rabarbarem
Pierniczki
Placki z jabłkami
Proste ciasto z owocami
Pudding chia na śniadanie
Sernik z nutą dyniową 
Sernik z tofu
Tarta dyniowa na jaglanym spodzie 
Tarta jabłkowa
Tofurnik czekoladowy na zimno (bezglutenowy)
Tort kokosowy
Tort makowy
Tort waniliowo-czekoladowy
Waniliowy "sernik" na spodzie raw

NAPOJE
Czekoladowo-śliwkowe smoothie bez kakao
Domowe mleko owsiane 
Domowe mleko sojowe i okara
Jesienny sok z jarmużem
Kefir owocowy
Koktajl banan-karob
Koktajl dyniowo-jaglany
Milkshake czekoladowy
Pina colada smoothie 
Różowe smoothie z granatem
Sok z jabłek i warzyw
Sok z rabarbaru i truskawek
Syrop ze stokrotek 
Summer smoothie
Szejk z liści rzodkiewki
Wegański miód z mniszka lekarskiego 
Zielony koktajl z jarmużem
Zielony sok (szpinak - ananas)

INNE
Jak polubić zielone szejki/koktajle?
Jedzenie do pracy
Jedzenie na przeziębienie
To co ty właściwie jesz?
Wegańskie obiady lata
Wegańska spiżarnia (jak przeżyć weganizm zimą)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Google+ Followers

Zielone Love © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka