Dzisiaj pokażę Wam jeszcze jeden prosty obiad, który jest dla mnie symbolem lata. Kojarzy mi się z działką, zrywaniem malin, śmiechem, doglądaniem jarmużu, z posiłkami jedzonymi na świeżym powietrzu i ze wzrokiem utkwionym w zieleni.
Pomidorowa młoda kapusta
♥ młoda kapusta
♥ 2 papryki
♥ 2 marchewki
♥ pęczek koperku
♥ 70g koncentratu pomidorowego
♥ bulion warzywny
♥ sól i pieprz
Kapustę, paprykę i marchewkę drobno kroję. Warzywa wrzucam do bulionu (w minimalnej ilości bulionu tak, by przykryć kapustę) i gotuję na małym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy i pokrojony koperek. Doprawiam solą i pieprzem.
Też to lubię :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł, jeszcze tak nie próbowałam, dlatego czym prędzej zabiorę się za ten przepis :)
OdpowiedzUsuńAkurat miałem dzisiaj kapustę do obiadu ;D Taka pyszna, że dziadkom rozkradłem pół wielkiego gara...
OdpowiedzUsuńTakiej kapusty jeszcze nie próbowałam, wygląda kusząco, zapisuję do zrobienia :) !
OdpowiedzUsuńTeż taką uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń